Денят ще е с променлива облачност, често намаляваща до слънчево. Ще духа слаб до умерен предимно западен вятър, който през деня в западните райони от страната ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.
По Черноморието ще има временни разкъсвания на облачността, вятърът ще е до умерен от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 18 и 21, на морската вода - 13-15 градуса.
И в планините облачността ще е променлива. Ще духа слаб, по високите части умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12, на 2000 метра - около 5 градуса.
Продължителността на деня е 9, 41 ч.
Атмосферното налягане ще е около средното за месеца и ще се понижава. 
През нощта срещу четвъртък вятърът от северозапад ще се усили. През деня ще бъде предимно слънчево, до около обяд ще е и ветровито. Минималните температури ще са по-високи, дневните - съвсем слабо ще се понижат.
В петък сутринта ще е по-хладно, но вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще се усили и бързо ще се затопли. Ще започне увеличение на облачността, средна и висока.
В събота ще продължи да духа слаб до умерен, в Източна България - временно до силен югозападен вятър. Ще преобладава облачно време, почти без валежи, все още топло.
В неделя на места в Западна България ще превали. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух. В Източна България вятърът ще бъде умерен до силен от югозапад и ще остане топло, вероятността за валежи е малка.
В понеделник понижението на температурите ще продължи и на изток. Ще преобладава облачно време, на места с превалявания, по-значителни в югоизточните райони. Във вторник валежите ще спрат, по-късно от северозапад и облачността ще се разкъсва. Дневните температури ще се понижат още.