По време на специалната операция в северната част на Париж е бил случаен минувач, съобщи новинарския канал BFM.
Мъжът минавал по улицата, когато се разгоряла престрелка в северното парижко предградие Сен Дени. Стрелбата започнала е 04:30 часа местно време. Смята се, че целта на акцията е терориста Абделхамид Абаауд, заподозрян в организирането на кървавите атентати във френската столица на 13 ноември.
Според свидетели операцията се провежда в непосредствена близост до офиса на местния кмет. Интензивната стрелба продължила най-малко един час. По-късно стана ясно, че полицаите са успели да задържат трима души. Според френския вестник „Монд” двама терористи са били ликвидирани.
По информация на радио „Европа 1” операцията вече е приключила, а ситуацията вече е спокойна. Предградието, в което се проведе акцията, е отцепено от полицията, а по данни на АФП на мястото са разположени френски военни. На местните жители е било забранено да напускат домовете си, а всички магазини , училища и други обществени места са затворени.
Според агенция „Франс прес” видео позволило на полицията да установи, че в терористичните актове е участвал още един човек. Така според последните данни в парижките атентати са участвали общо девет души. Двама от тях се издирват.
Кървавата равносметка след безпрецедентните терористични атаки в сърцето на Франция е 129 жертви до момента – повечето млади хора, граждани на различни държави, повечето французи, 352-ма ранени, 99 души в критично състояние.