Прокуратурата направи огромен гаф! Цацаров да подава оставка! Властта да си ходи! Тя е изчерпана, антидемократична, антибългарска! Това бяха първите думи на Волен Сидеров на свобода. Лидерът на "Атака" беше задържан след разпит в следствието заедно с депутата Десислав Чуколов."Това беше един тормоз, едно мачкане. В този абсурден час посреднощ имаше съдебно заседание. Съдът реши, че прокурорската мярка за 72 часа е незаконна. Т.е. прокуратурата получи шамар. Според мен главният прокурор трябва да подаде оставка. Едва ли ще го направи, но определено това беше огромен гаф, провал за прокуратурата, която искаше да разиграе репресията. Чак след като обжалвахме, те се рамърдаха", каза още Сидеров. Той определи удрянето, блъскане и влаченето на народните представители от "Атака" пред столичното следствие като прокурорско-полицейски произвол.

Заместникът му Десислав Чуколов, който също беше освободен от ареста, благодари на всички присъстващи на протестите в тяхна подкрепа. 

Софийският градски съд постави, че задържането на лидера на АТАКА Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов за 72 часа е незаконосъобразно. Това стана ясно малко след 2 часа след полунощ на 18 ноември 2015 г. Съдът реши още, че прокуратурата е превишила правата си с ареста на националистите.