Актьорът Чарли Шийн официално разкри, че е ХИВ позитивен. Това стана по време на интервю за американска телевизия, съобщава „Скай нюз”. Звездата от сериала „Двама мъже и половина” беше принуден да признае истината, след като холивудски таблоиди пуснаха мълвата за неговото заболяване.Още вчера беше обявено, че звездата ще направи „разкриващо лично съобщение” по Ен Би Си.

Шийн призна, че диагнозата му е била поставена преди 4 години, когато бил много болен и мислел, че има тумор в мозъка. „Тук съм да призная, че съм ХИВ позитивен и да сложа край на яростните нападки и неспирните атаки и полуистини, които застрашават здравето на толкова други хора”, азяви той.

Актьорът, познат като Чичо Чарли, разкри още, че е бил принуден да плаща на хора, които знаели за вируса и го изнудвали, че ще разкажат на медиите. Платената сума била от порядъка на няколко милиона.

Чарли е уверен, че е невъзможно да е предал вируса на хора, с които е имал сексуални контакти. Откакто му е поставена диагнозата той го е правил без предпазни средства, но „и двете страни са били под лекарско наблюдение по това време”.

50-годишният актьор има бурно минало, в което основна роля играят наркотиците и алкохола. Освен това през леглото му се минали безброй жени, за които той твърдеше, че били хиляди.