На късно заседание тази вечер Софийски градски съд гледа едновременно жалбата срещу ареста на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и искането за тяхното постоянно задържане, предаде БГНЕС.
По-рано днес, в 16.50 часа, в СГС постъпиха жалби от адвокатите на депутатите от партия „Атака” срещу задържането до 72 часа на двамата обвиняеми. Незабавно е изискано делото от СГП за образуване на съдебно производство.
Междувременно Софийска градска прокуратура внесе и искане за постоянна мярка "задържане под стража" за двамата.
С оглед процесуална икономия, казаха от пресслужбата на съда, двете производства ще се гледат едновременно тази вечер.
Днес Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на народните представители от "Атака" за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка.
Деянията са извършени на 23.10.2015 г. в гр. София в сградата на НАТФИЗ. На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5.11.2015 г. парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си, съобщиха от прокуратурата.
Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.