Този уикенд бе втората вълна от същинските кастинги за третия сезон на най-позитивното шоу в родния ефир - "България търси талант". Поредната палитра кандидати за слава, наградата от 60 000 лв. и титлата „Талант на България” се изправиха пред журито, което този сезон е в състав –  писателят Любен Дилов–син, актьорът Асен Блатечки, певицата Есил Дюран и актрисата Ваня Цветкова.

Богатото разнообразие от таланти породи и първите остри спорове сред членовете на журито, кои от изявилите се участници заслужават да продължат напред. В споровете се намеси и публиката, която без задръжки изказваше своето мнение. Към събитията не остана безразлична и водещата Мария Силвестър, която в една ситуация дори успя да убеди журито да върне участник в шоуто. За да проверят таланта на друг един от участниците двама от членовете на журито – Асен Блатечки и Ваня Цветкова – с риск за живота си, ръка за ръка се включиха в неговия номер. За представянето на друг талант пък бе необходимо присъствието на пожарната, която обсади сградата на Модерен театър.   

9 годишен вундеркинд и 79 годишен мъж спечелиха сърцата на жури и публика. На сцената се качи и най-многобройният до този момент ансамбъл от Добрич, а кандидат талант от Тринидад и Тобаго изуми присъстващите в залата с реге изпълнения на песни на Графа. 9 годишно момиче, носител на 15 златни медала, остави публиката без дъх, а друго 14 годишно дете пък бе определено единодушно от жури и публика за сигурен финалист.

Кастингите продължават и тази седмица в дните15 и 16 февруари в зала Ренесанс, бивш Модерен театър (ул. Върбица 12) и са отворени за всички, които искат да се забавляват.