Тридесетгодишният цветар Жил Льоклер, който си направил селфи в парижкия театър "Батаклан" няколко минути преди терористичната атака, е намерен мъртъв. Тъжната вест беше съобщена снощи от семейството на младия мъж. През цялото време - от късната вечер на 13 ноември до вчера Жил Льоклер се смяташе за безследно изчезнал. Почти 3000 души посетиха страницата му в Инстаграм, за да разберат каква е съдбата на Жил.Жил Льоклер се снимал с приятелката си Марианна по време на концерта на рок бандата Eagles of Death Metal и качил фотото в Инстаграм с хаштаг: #Bataclan, благодарение на която отметка снимката става толкова популярна. 

"EODM are back!!!", пише Жил под фотото. Само за няколко дни роднините на младия мъж получават хиляди коментари, думи на подкрепа и съчувствие. Пишат хора от цял свят. 

Майката на Жил Льоклер казва, че синът й е бил разпознат по татуировката на гърдите му.

"Той не е оцелял заради тежките си рани. Когато е започнала стрелбата, се е оказал сред първите ранени. Жил успял само да блъсне на пода приятелката си Марианна, благодарение на което тя е останала жива в тази касапница", разказва почернената жена. 

И до сега потребители продължават да посещават страницата на Жил, за да изразят съболезнованията си. 

Припомняме, че при серията терористични актове, които станаха в Париж на 13 ноември, загинаха 132 души, а около 300 бяха ранени.