Почти всички хора чувстват ревност от различна степен в един или друг момент на връзката си. Ревността е много сложна и съчетава в себе си разнообразни емоции като страх от изоставяне, страх от отхвърляне, унижение, мъка и гняв.

Ревността се проявява най-вече тогава, когато човек усеща заплаха за връзката си.

Нашите зодиакални знаци могат да играят изненадваща роля в това как ние изразяваме своята ревност.

Ето как различните зодии ревнуват:

Овен (21 март – 19 април)

Без значение, че представителите на тази зодия изглеждат уверени и отговорни, често те имат усещане за несигурност. Ако сте във връзка с Овен, пригответе се за една емоционална въртележка. Истината е, че тези хора обичат драмата.

Телец (20 април – 20 май)

Телците са упорити и не обичат да показват своята несигурност на хората. Тъй като са много рационални, те ревнуват рядко. Правят го само, когато половинката им стане подозрителна. Обикновено те следват инстинктите си и ако крайният резултат е наистина изневяра или предателство, те не се боят да приключат връзката спокойно, без да правят големи сцени.

Близнаци (21 май – 20 юни)

Близнаците знаят, че верността е лично предизвикателство и все пак я очакват от своя партньор. Те нямат проблем с това да покажат своята ревност и им трябва много време, за да се успокоят, след като веднъж са заподозрели нещо. Понякога те ревнуват по навик, без сериозно основание.

Рак (21 юни – 22 юли)

Ракът не изпитва ревност много често, защото когато е в сериозна връзка, той е абсолютно верен на партньора си и очаква същото в замяна. Ракът става ревнив само и единствено, ако усети предателство. Ревността на този зодиакален знак прилича повече на голямо негодувание. Ракът никога не прощава изневярата.

Лъв (23 юли – 22 август)

Каквото и да правите, не се отказвайте да дарявате своя Лъв с внимание, защото ако го пренебрегвате, той ще реши, че му изневерявате. Лъвовете са гневни в своята ревност. Те са убедени, че половинката им няма да срещне по-добър партньор от тях и са готови да си тръгнат при най-малката измяна.

Дева (23 август – 22 септември)

Девите също обичат да крият своите емоции, но всъщност са изключително ревниви. Освен това, те са доста проницателни и тях трудно можете да ги мамите дълго – те ще прочетат лъжата в очите ви. Освен това, ако ви заподозрат в изневяра, те ще започнат задълбочено разследване на ситуацията.
 

Везни (23 септември – 22 октомври)

Везните искат две неща: да се харесват на всички и да избягват конфликтите. За съжаление, те имат склонност да усещат вътрешна несигурност, която ги прави ревниви. Представителите на този зодиакален знак ще направят всичко по силите си, за да избегнат конфронтацията с половинката. Така че, ако усетят, че половинката ги мами, те ще се затворят в себе си, докато не решат какви действия да предприемат.

Скорпион (23 Октомври – 21 ноември)

Скорпионът е най-ревнив от всички зодиакални знаци. Той може да ревнува половинката си от всеки един човек, който я заговори или погледне по-настоятелно. Те са контролиращи личности, а и са недоверчиви по природа. 

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Тези хора рядко ревнуват, защото не допускат, че половинката им може да ги измами. Освен това, те са широко скроени и биха простили и забравили изневярата. 

Козирог (22 декември – 19 януари):

Козирозите ревнуват постоянно и през цялото време, но никога не говорят за това и се опитват да не го показват. Хубавото е, че те не обичат драмата, но пък и не прощават предателството.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Водолеите са непредвидими и обикновено не показват истинските си чувства на никого. Те не са ревниви, но пък ако усетят измяна са готови да си тръгнат веднага от връзката, без обяснение. 

Риби (19 февруари – 20 март)

Представителите на зодия Риби са най-малко ревнивият зодиакален знак. Те са съпричастни и много добре усещат чувствата на другите. Състрадателни са, но все пак изискват вярност, лоялност и внимание.