Прокуратурата в Бургас официално потвърди информацията за самоличността на убиеца от Поморие, ликвидирал дилъра Иван Попов-Костов.

Това е 34-годишният Димитър Георгиев Димитров, той вече е привлечен в качеството му на обвиняем.

Димитров, известен с прякора Бабата, е задържан за срок от 72 часа, с оглед внасяне от Окръжна прокуратура Бургас до Окръжен съд Бургас на искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха от Апелативната прокуратура.

"От извършените до момента процесуални действия по разследването - разпити на свидетели-очевидци пред съдия, може да се направи обосновано предположение, че Димитров е извършил деянието самостоятелно и без съучастие на други лица", каза ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров.

Установено е, че в тялото на Попов са открити 9 входни рани, причинени от огнестрелно оръжие, което към момента се издирва, съобщи директорът на ОД МВР Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков допълни, че вероятният мотив за престъплението е скорошен спор между убития Попов и извършителя Димитров.
Прокурор Червеняков опр
едели извършеното престъпление като тежко умишлено, извършено със средство, опасно за живота на мнозина.
Ръководителят на Окръжна прокуратура Бургас прокурор Калина Чапкънова съобщи, че задържаният Димитров е осъждан за причиняване на тежка телесна повреда и хулиганство през 2008 г.