Франция е готова да експулсира радикалните ислямисти. Това заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов. По думите му, полицаите могат да започнат с изгонването на имамите, в чиито проповеди има открити радикални идеи. Може да се пристъпи към закриването на джамии, "станали огнища за разпространението на екстремизма", съобщава ТАСС.Става дума за джамии, в които се "проповядва ненавист. За това сме мобилизирали всички правови и следствени механизми", цитира агенцията думите на вътрешния френски министър. 

В същото време продължават с арестите и внезапните обиски на лица, заподозрени в съпричастност към терористични идеи или организации. Бернар Казньов заявява още, че има само един отговор на терористите. 

"Това е непреклонният отговор на републиката срещу всички, които искат да я унищожат. Терористите никога няма да унищожат републиката, тъй като тази република ще ги унищожи тях", казва главата на МВР на Франция. 

Припомняме, че в резултат на терористичните нападения в Париж на 13 ноември загинаха 132 души. Това е най-голямата терористична атака в историята на Франция.