НАП ще раздава награди за регистриране на касова бележка. От 20 декември 2015 г. започва инициативата на агенцията по приходи със седмични и месечни награди.
Лек автомобил е голямата награда в Лотарията с касови бележки на НАП. Общо 65 награди ще получат всички участници над 14 години, които събират и регистрират касовите бележки от своите покупки в рамките на една година. Имената на победителите ще се определят на лотариен принцип всяка седмица и всеки месец, а късметлиите ще получат смартфони и телевизори. Всяка седмица на интернет страницата на играта - www.kasovbon.bg, ще бъдат обявявани както наградата за предстоящия период, така и настоящия победител.
Няма никакво значение каква е стойността на касовия бон, откъде е издаден и дали е за стока или услуга. Условие №1 обаче е той да бъде истински и да не е междинен бон.
Късметът ви чака на касата, призова българите говорителят на НАП Росен Бъчваров, който обясни на пресконференция всички подробности около идеята на държавата.
Важно изискване е всеки, който реши да участва в томболата и регистрира свои касови бонове, да ги пази до края на томболата.
Ако евентуално участникът спечели награда, той трябва да покаже в хартиен вид оригинала на бележката или в електронен, ако я е сканирал. Тогава НАП ще провери дали тази бележка е истинска и също от кого е издадена.
Интересен е фактът, че човек може да получи награда от приходната агенция дори и ако има задължения към нея. „Ние все пак ще го насърчим да погаси задълженията си, но това няма да е условие за получаване на награда от лотарията", успокои говорителят на НАП.
Апелът към участниците е не само да изискват, да вземат, но и да съхраняват касовите си бележки, уточни Бъчваров. Той обърна внимание и на това, че няма никакво ограничение на броя касови бележки, които един българин може да регистрира от своя профил, като така увеличава шанса си за печалба.