След като преди около месец се появи информация, че новото поколение на Phaeton ще е електрическо, сега спекулациите по темата продължават отново в тази посока. Ще припомним, че бившият шеф на Volkswagen Мартин Винтеркорн се обяви категорично против флагманският модел на марката да е електрически. Сега обаче, предвид разразилия се "Дизелгейт" скандал, немците отново май са се върнали към идеята за електрически луксозен седан.

Според информация, разпространена в немските специализирани медии, следващото поколение на Phaeton ще е още по-голямо и ще се задвижва от електрическа тяга. Твърди се, че новата генерация на Phaeton ще се разработва от нулата, като техническите решения в този модел ще бъдат заимствани от електрическите Porsche Mission E и Audi Q6.

Има и спекулации, че новият Phaeton няма да е класически седан, а ще прилича на луксозен псевдо кросоувър. Ако тези данни се окажат верни и Phaeton се оборудва с електромоторите от Porsche Mission E, това ще означава, че мощността на новия електромобил ще е от порядъка на 600 конски сили.

За тази система вече е разработена нова 800-волтова зарядна станция, която зарежда батериите до 80% за 15 минути. С този заряд електромобилът ще може да измине разстояние около 400 километра. Все още не е известно кога немците планират да покажат новата генерация на Phaeton.