Терористите, който окървавифа Париж са били седем или осем души. Действали са, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала „Батаклан“, където взе заложници, предава Си Ен Ен. Другата е действала в района на националния стадион Stad de France.
112 са жертвите от заложническата драма в „Батаклан“. Френските специални части щурмуваха залата, при което тримата терористи се самовзривиха, а коланът на четвъртият избухна, след като бе неутрализиран. 51 човека са загинали в другите части на града. Светлините на Айфеловата кула бяха изгасени в памет на жертвите. Много сгради в САЩ и Канада бяха осветени в цветовете на френското знаме. 

Световният търговски център- 1 в Ню Йорк свети в цветовете на френското знаме
В Париж бяха разгърнати над 1500 войници. Френският президент Франсоа Оланд отмени визитата си в Турция за срещата на G20. Франция засили сигурността и затвори границите си. Европейските и световни лидери изразиха шок от събитията и заявиха подкрепата си към французите.
Известно е, че терористите са били млади хора и са говорили френски. Всички те са загинали, според някои източници, според други част от тях са избягали. Засега, нито една терористична групировка не е поела отговорност за атаките.