По различни данни, между 120 и 160 души са убити, повече от 200 са ранени в Париж и прилежащата му община Сен Дени от взривове и огнестрелно оръжие, след серия от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица, обобщава "Фокус".
Общо осем терористи са убити от полицията в Париж, като седем от тях са задействали своите колани с експлозиви, съобщава AFP, като се позовава на източник, близък до разследването.
Четирима от нападателите са загинали в концертната зала „Батаклан“, трима са се взривили, а четвъртият е застрелян от полицаите. Още трима са умрели в района на националния стадион. Последният е убит на улицата в Източен Париж.
Терористите са действали, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала „Батаклан“, където взе заложници. Другата е действала в района на националния стадион Stad de France, по същото време, когато там се игра приятелски мач между Германия и Франция.
Повече от сто са жертвите от заложническата драма в „Батаклан“. Френските специални части щурмуваха залата, при което тримата терористи се самовзривиха, а коланът на четвъртият избухна, след като бе неутрализиран.
В Париж бяха разгърнати над 1500 войници. Френският президент Франсоа Оланд отмени визитата си в Турция за срещата на G20 и пристигна на мястото на трагедията. Франция засили сигурността и затвори границите си. Европейските и световни лидери изразиха шок от събитията и заявиха подкрепата си към французите.
Известно е, че терористите са били млади хора и са говорили френски. Всички те са загинали. Засега, нито една терористична групировка не е поела отговорност за атаките.