Ясмина Росси е родена на 21 декември през 1955г., но въпреки приличната си възраст, тя изглежда феноменално. Тя притежава ръст от 174 см, за който могат да й завидят всички манекенки, а формите на тялото и са повече от перфектни – 86-63-91. И, забележете, няма нито една пластична операция!Майка на две деца и баба на двама внуци, французойката е убедена, че на 20 години не е изглеждала толкова красива и привлекателна, както сега, след като наближава 60-те, пише kp.ru, цитиран от lifebg.net.

Най-изгодните си договори Ясмин започнала да сключва, след като минала 40-те. А след като добива световна популярност, тя вече е на 57. Днес тя е рекламно лице на Marks & Spencer, работи с YSL, Hermes, Jil Sander и редица други известни компании. С изключение на родния си френски език, Ясмина владее безпрепятствено английски и италиански. Занимава се с дизайн на дрехи и интериор. Увлича се по фотографията, също така има свой собствен блог. Що се отнася до посребрената си коса, която манекенката не иска да боядисва, тя заявява, че това въобще не я комплексира, а напротив – иска да бъде естествена и се радва от това.

Точно тези посребрени коси станаха нейната визитка. А как се поддържа, разкрива самата тя. Първо правило: Живей така, както искаш и прави това, което обичаш. Второ правило: Здравословна храна, в която задължително влизат риба, месо, авокадо. Също така – физически натоварвания, а сутрин – крос и йога. Трето правило: Грижа за кожата и косата. Слънчогледово олио за лице и тяло и олио от рапица – като маска за косата. И не на последно място – естествен скраб за тяло от олио, смесено със захар.