"В катастрофата край Чирпан на автомагистрала "Тракия", станала в 22,40 часа на 12 ноември, няма нищо необичайно, най-вероятно шофьорът е заспал зад волана. Така коментира в днес пред "24 часа" началникът на Пътната полиция в Стара Загора Деян Славов слуховете, че едва ли не основният свидетел по делото "Октопод" Георги Цветанов от Плевен, на 50 години, е загинал при атентат.

На километър 186 от автомагистралата, между Стара Загора и Чирпан, управляваният от Цветанов лек автомобил "Фолксваген голф", който пътувал към София, внезапно напуска пътното платно вдясно, разкъсва преградната мрежа за животни край пътя, прелита около 50 метра и се забива в угарта на близката нива. На асфалта няма спирачен път. Според бюлетина за произшествията на ОДМВР в Стара Загора той се е движил с несъобразена скорост. От удара шофьорът, който бил сам в колата, получава тежки травми, включително и черепно-мозъчна, и умира в линейката на път за болницата в Стара Загора. 

Сигнал за произшествието на тел. 112 подали случайни пътници, минали покрай мястото на инцидента. Когато пристигнала с линейката от Стара Загора, дежурната д-р Кършякова от Спешния център в града заварила в тъмното край катастрофиралия автомобил двама полицаи, пристигнали по сигнала от Чирпан, както и възрастен българин и двама млади мъже, които говорели английски език. Те се опитали да помогнат на медицинския екип да качи в линейката ранения шофьор. Той починал почти с качването му в линейката. Успял да промълви: "Умирам, умирам", движенията му били неадекватни, разказва лекарката.

По-късно от полицията уточниха, че свидетелите са установени и разпитани.
На мястото на инцидента вдясно няма предпазна мантинела, магистралата прави лек десен завой. Катастрофиралият автомобил остана в нивата дълго, днес около обяд той все още си беше там. Намясто бяха разхвърляни лични вещи на Георги Цветанов, сред които две якета, пакет църковни свещи, дискове със записани уроци по руски език, ако се съди по надписите върху тях, чифт обувки, множество визитки на различни хора.