Бебе с две глави се роди в Бангладеш. Това съобщиха медицински представители, според които момиченцето в момента се намира в интензивно отделение, пише британският в. "Индипендънт".
Джамал Миа, бащата на детето заяви, че се чувства благодарен, че съпругата му и новороденото са добре след раждането с цезарово сечение.
„Тя има две напълно развити глави. Тя яде през две усти и диша през две нослета“, каза той.
Според неврохирурзи и педиатри, които са видели снимката на детето, най-вероятно става дума за сиамски близнаци. Въпреки това според Абу Кавзар, собственик на болницата, в която е било родено момиченцето, то има само един брой от всички свои органи.
„Като се изключи това, че има две глави, бебето има органи и крайници като на нормално новородено“, каза още той.
Новината за необичайният медицински случай предизвика и наплив от хора в лечебното заведение в Брахманбариа в близост до столицата Дака, където то е родено. „Целият град се изсипа в клиниката. Има хиляди души като някои от тях дори идват от съседни села“, посочи Кавзар. Според него е по-добре, че бебето в последствие е било преместено в столицата, тъй като не е било ясно дали тълпата, искаща да го види, ще може да бъде контролирана.