Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с европейския комисар за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич, съобщиха от правителствената информационна служба. По време на разговора си в Министерския съвет двамата обсъдиха приоритетите на правителството в образованието. Премиерът Борисов акцентира върху конкретните стъпки, които се предприемат, за да се постигне поетапно нарастване на средствата за образование. Той добави, че със свое решение от месец октомври кабинетът осигури 20 млн. лв. за увеличаване на възнагражденията в системата. 
Министър-председателят изтъкна и приетия през септември от парламента нов Закон за предучилищното и училищното образование, с който се въвеждат редица реформи и който ще повиши качеството на обучението. Същевременно с приемането му страната ни изпълни основната препоръка на Съвета и на Европейската комисия, която вече 3 години е част от пакета Специфични препоръки към България във връзка с изпълнението на нашата Национална програма за реформи. 
Министър-председателят Борисов и комисар Наврачич се обединиха около разбирането, че образованието и потребностите на трудовия пазар трябва да бъдат свързани, така че да допринасят за развитието на икономиката.