Давам 100 хил. долара на този, който даде достоверна информация за атентата срещу мен, обяви на влизане в спец съда Алексей Петров.

На 29 откомври срещу него бе стреляно с два гранатомет RTG 22. Петров обяви, че вярва на българската полиция и благодари на медиите, че са определили случая срещу него като терористичен акт. Бившата барета добави, че води собствено разследване, но то не е паралелно или алтернативно а по-скоро в помощ на полицейското. бившият съветник в ДАНС размаха и листче с телефонния имейл, на който гражданите могат да се обадят за достоверна информация.
Повод на Алексей Петров да дойде в съда е делото "Октопод". Срещу Петров има 6 висящи обвинения. Основното е за сформиране и ръководене на банда за рекет и принуда с участието на още 4-ма души, която действала между 2004 и 2010 г. Другите обвинения са за изнудване, придружено с опит за убийство на плевенския банкер Георги Цветанов, за рекет на Пламен Георгиев и Велизар Велизаров, за разгласяване на държавна тайна и че е поръчал на Марчело Джотолов да принуди Николай Динков да вземе кредит.