82-годишна бойна баба е готова да надупчи меките части на наглите апаши. Баба Мария от село Бръшляница се е въоръжила с пистолет и пушка, има и аларма, и три кучета пазачи.
Нощното дежурство с полицаите от отделението в Пордим започва в 20,00 часа вечерта. По план трябва да бъдат обиколени селата Мечка, Бръшляница и Коиловци, в които се извършват най-много кражби.

В Бръшляница улиците са пусти и цари тишина... до момента, в който екипът на Нова телевизия не минава покрай къщата на 82-годишната баба Мара. След като се задейства алармата, тя слиза да провери дали в къщата ѝ не се опитва да влезе крадец.

Възрастната жена разказва, че е поставила алармена инсталация, има и три кучета пазачи. Освен това държи в ръцете си газов пистолет. „Когато видя някой да влиза – стрелям. Това е положението. Имам и пушка, тя е със сачми, бие на 200 метра. Стрелям в краката или във въздуха”, казва баба Мара.

На метри от къщата на жената се чува изстрел, подобен на този от газовия пистолет. Полицията и екипът ни се натъкват на охранители на склад, които прилагат нетрадиционни методи за сплашване на крадците. „Профилактично хвърляме пиратки”, казват те.

На пътя към съседното село Коиловци стои един от скритите патрули на полицията. Тази вечер не бяха заловени престъпници, вероятно заради засилените мерки за сигурност.