Стартира едноседмична акция по кръводаряване за намаляване жертвите при пътнотранспортни произшествия, съобщават от ВМА. Тя ще се проведе от 15-ти до 21-ви ноември в Центъра по кръводаряване към лечебното заведение.
Призивът на кампанията е „Ти избираш как да се прибереш“, а желаещите да дарят кръв могат да го направят във времето от 08.30 до 16.00 часа.
С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 26 октомври 2005г. за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, припомнят от ВМА. Те обръщат внимание, че тази година денят е 15 ноември. Именно тогава ще се отдаде почит към хилядите хора, загинали във войната по пътищата.
За организирането на едноседмичната кампания по кръводаряване по традиция усилия обединяват Българска асоциация на пострадали при катастрофи, съвместно с Военномедицинска академия и Българския Червен кръст.