Сагата, която забавлява страната, е на път да приключи. Девствената поетеса Албена Хинкова от Пловдив е непорочна, няма хименопластика. Това е установила експертизата, направена от д-р Светозар Спасов. Въпреки това обаче, Районен съд в града под тепетата оправда подсъдимия поет Николай Славов.Както БЛИЦ съобщи, Хинкова съдеше твореца за обида. На сбирка на литературен клуб „Младост”, където и двамата членуват, Славов казал на Хинкова: „Кажи бе моме, макар, че ти не си мома”. Възмутена от дъното на душата си, Албена казала, че ако майка и, която е покойница, чуе това, ще се обърне в гроба. Така поетесата започна да съди поета. 

Три болници отказаха да направят експертиза на химена й, съдът постанови това да извърши вещото лице д-р Спасов. Пред журналисти той коментира, че 40-годишната мома не е докосвана от мъж. Случаят не бил прецедент. Подобна експертиза медикът правил преди време на жена над 60 години, която ядосана от махленски клюки, искала да докаже, че е девствена. Албена Хинкова съдеше Николай Славов за 3 000 лева неимуществени щети, но съдът оправда поета. 

„Възмутена съм, ще обжалвам”, отсече наскърбената поетеса. „Много съм доволен, съдът е справедлив”, заяви Николай Славов. Днес в съда творци от литературния клуб „Младост” донесоха новата стихосбирка „Ти се завръщаш, любов”, издадената антология е по повод 20 години от създаването на „Младост”. Поетите отвръщат на съдебния удар с нежни стихове, шегуваха се преди делото творците.