Бизнесменът Веселин Марешки събира подписи за референдум. Това заяви самият той пред Нова телевизия. Марешки иска народът да отговори на пет въпроса.Това са: „Подкрепяте ли броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120”;  „Подкрепяте ли да падне имунитетът”; „Подкрепяте ли да отпадне напълно субсидията за финансиране на партиите”; „Подкрепяте ли да се премахне ограничението един човек да може да открие не повече от четири аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурент и да се намалят цените в аптеките”; „Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите”.

Относно въпроса, свързан с аптеките, Марешки обясни: „В момента правим изкуствени разходи заради това, че трябва да регистрираме много повече дружества. А регистрирането на нова фирма и съответно новите разходи се плащат от джоба на българина. Когато отпадне едно такова противоконституционно изискване разходите на хората, които се занимават с този бизнес, ще намалеят, съответно и лекарствата ще поевтинеят”. 

За да има над 300 аптеки, Марешки е регистрирал сто фирми. Два дни преди изборите във Варна отвори врати бензиностанция на бизнесмена, на която цените на горива са с около 20 стотинки по-ниски от съществуващите.

Новата бензиностанция предизвика фурор сред шофьорите, а информацията за нея взриви социалните мрежи, както и спокойствието, обзело конкуренцията. Извиха се опашки за евтините бензин и дизел. Разрази се истинска война между бензиностанциите в града, като цифрите на таблата с цените се променяха почти на всеки час.

20 дни по-късно горивата във Варна продължават да са на атрактивни цени в няколко бензиностанции, а клиентите се молят войната да продължи. Марешки обясни, че работи на печалба, въпреки по-ниските цени, тъй като именно заради тях има повече клиенти. Бизнесменът е категоричен, че задължително ще открие нови бензиностанции. "Моят марж е около 3 до 5 стотинки, а на другите бензиностанции достига до 40 стотинки", обяви бизнесменът и допълни: 'Печеля от по-големия оборот и от повечето клиенти."

Той каза, че откриването няма връзка с изборите, тъй като не е участвал в местния вот.