Паника обзе Холивуд, след като стана ясно, че топактьор женкар е бил диагностициран с вируса на СПИН, гръмна в. "Сън". Името на звездата не се уточнява, но се подчертава, че актьорът ужасно се страхува да не разочарова поклонниците си.Сайтът "Дъ Таймс ъф Чейндж" обаче изтъкна, че холивудската знаменитост, заразена с вируса на ХИВ, е Чарли Шийн. Многобройни източници потвърдили, че световноизвестният актьор е носител на смъртоносния вирус, който обикновено причинява СПИН. Актьорът е научил. най-малко преди 2 години, че е носител на вируса, но криел факта, защото бил ужасен, че феновете ще се разочароват от него. Пред близки приятели той твърдял, че кариерата му ще рухне, тъй като никой вече няма да го оценява по таланта.

Шокиращата новина Шийн споделил с приятели още през октомври 2014 година. Без лечение инфекцията с вируса на ХИВ дава продължителност на живота от 9 до 11 години. Актьорът обаче досега се подложил на лечение с т.нар. "СПИН коктейл" от мощни лекарства, сред които антиретровирусните медикаменти "Трувада" и "Исентрес". "Сега той е в стабилно състояние", разкри източникът. Не е известно как Шийн се е заразил, но той сам е признавал, че нееднократно е инжектирал наркотици и е прибягвал до услугите на проститутки. Диагнозата го довела до отчаяние и затворен начин на живот, които се редували с "купонджийските изблици", с които се опитвал да потуши болката.

Скандалното в случая е, че след като научил диагнозата си, той не спрял с безработните сексуални контакти. Сега адвокатите му са нащрек за съдебни искове от страна на негови партньорки от този период. Според сайта "Селебрити" 25-годишната порнозвезда Кира Монтгомъри вече е "инкасирала милиони" от Шийн в извънсъдебно споразумение. В замяна тя е обещала да пази тайната му.