В самия център на Рим Ватиканът притежава луксозни сауни и салони за масаж, които свещениците на Светия престол използват за секс услуги. Това става ясно от последните разкрития, свързани с аферата Vatileaks (Ватилийкс). Скъпите недвижими имоти са закупени на много ниски цени, доста под пазарните.Като пример се споменават две улици в непосредствена близост до италианския парламент в столицата, край площада Piazze Barberini, съобщава "Индипендънт".

Всички тези имоти се управляват от ватиканската организация "Сдружението за изучаване на религията". Тяхната стойност се определя на няколкостотин милиона евро. Ватикана отрича оттеглянето на папата да е заради гей скандал, съобщава БГНЕС.

Само преди две години Ватиканът закупи цял блок в Рим за 22 млн. евро, където се помещава най-голямата "гей сауна" в Европа. Основен участник в тази инвестиция бе кардинал Тарчизо Бертоне, който използва над 200 000 евро за обзавеждане на собствения дом от фонда предназначен за болни и бедни. Фондът е попълван с дарения от целия свят.