Отстраненият президент на ФИФА Сеп Блатер е бил приет в болница, след като е получил леко неразположение на нервна основа. Очаква се 79-годишният швейцарец напълно да се възстанови от проблема.
Приятели на Блатер разкриха, че той е говорил с тях и се очаква да бъде изписан от клиниката във вторник. В петък се появиха информации, че дългогодишният лидер на световния футбол има медицински проблем и ще се намира под лекарско наблюдение в дома си.
Говорителят на швейцареца Клаус Щьолкер поясни пред АФП, че Сеп Блатер се намира под огромно напрежение и това оказва влияние на здравословното му състояние.
Както е известно, Блатер е разследван за злоупотреба с власт и други нарушения като незаконни плащания. ФИФА беше сериозно разтърсена в последните месеци заради следствия, които се водят в САЩ и Швейцария. Няколко високопоставени служители на световната футболна централа бяха арестувани още в края на май, а в последните седмици от постовете си бяха отстранени Сеп Блатер генералният секретар на ФИФА Жером Валке и шефът на УЕФА Мишел Платини.