Известен холивудски актьор, чието име не се разкрива, и сред чиито бивши завоевания има не по-малко популярни жени, е носител на вируса ХИВ, пишат редица британски издания.
Историята е "раздухана" от таблоида "Сън" и разпространена от други водещи британски издания, сред които "Дейли телеграф", "Дейли мейл", "Дейли мирър", "Дейли стар".
Сред спекулациите в социалните мрежи за самоличността на актьора, потребители изразяват възмущението си, че след години на образование и кампании за преодоляване на клеймото ХИВ и СПИН, британският таблоид помества подобна "плашеща" история на първата си страница. "Който и да е ХИВ-позитивният холивудски актьор, това наша работа ли е?", пита друг потребител на Twiiter.
"Холивуд е скован от страх след разкритието, че известен актьор с доста завоевания сред жените е диагностициран с вируса ХИВ", пише в. "Сън". Според историята неназованият известен мъж е актьор с хетеросексуална ориентация, сред чиито многобройни бивши завоевания има не по-малко популярни жени - модел, водеща холивудска звезда, актриса - носителка на награди, актриса с религиозни убеждения, известна телевизионна дама.
Таблоидът пише още, че анонимният актьор не иска да съобщи, че е ХИВ-позитивен, за да не навреди на кариерата си, както и че адвокатите му се готвят за дела, които бившите му известни сексуални партньорки могат да заведат след разкритието.
"Вече стана общоизвестно, че въпросният актьор е носител на вируса ХИВ - нещо, което той знае от години. Адвокатите му се подготвят за евентуални дела от бивши негови партньорки. Истината е, че ако този човек съзнателно е излагал жени на риск, това е отблъскващо и е въпрос на време да стане обществено достояние", казва неназован източник, цитиран от в. "Сън". Необезопасеният секс излага на риск от предаване на ХИВ чрез телесни течности на носителя на вируса.
Според публикацията приятели на популярния актьор го окуражават да разкрие истината за диагнозата си.
Известният актьор Рок Хъдсън стана първата холивудска знаменитост, която разкри публично, че страда от СПИН малко преди смъртта си през 1985 г. Хъдсън почина от усложнения, свързани с болестта, припомня в. "Дейли стар". Шест години по-късно СПИН отне живота и на легендарния фронтмен на британската група "Куин" Фреди Меркюри, който оповести непосредствено преди смъртта, че е болен.
Сред звездите на шоубизнеса, които са носители на вируса ХИВ, са фронтменът на групата "Франки гоус ту Холивуд" Холи Джонсън и баскетболната легенда Меджик Джонсън.