Внезапна амнезия получи бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Оказа се, че той не помни какво са си говорили с депутата от ДПС Делян Пеевски, когато са се срещали с него в министерския му кабинет. В студиото на Нова телевизия Цветанов беше попитан няколко пъти, какво са си говорили двамата, на което той кратко отговаряше: „Не помня. Беше отдавна”.
„Интересно е интервюто на господин Пеевски, което бе публикувано вчера. Смятате ли, че ще го помоля за услуга и то за хора, които са престъпници? Не съм оказвал подобен натиск над когото и да било. Само че той никъде, в нито една данъчна декларация не споменава, че има медии. Той никъде не фигурира като собственик”, допълни той.

„Само че „медиите на Пеевски” ви обгрижваха, докато бяхте вътрешен министър”, репликира го Ани Цолова.

„С какво са ме обгрижвали?”, направи се на разсеян Цветанов.

„С медийно спокойствие”, отвърна му тв водещата.

„Така ли смятате? За мен е важно, че в момента държавата се управлява от олигарси, организирана престъпност и задкулисие”, декларативно подчерта Цветан Цветанов.

„Какво се случи между вас и Делян Пеевски? От момента на вашата среща до момента на неговото излизане на трибуната?”, попита Виктор Николаев. „Вие сте настояли прокурор Ася Петрова да стане зам.-главен прокурор. Тя действително стана, а вие като паднахте от власт, си отиде и тя”, допълни колегата си Ани Цолова.

„Аз никога не съм го молил за такова нещо. Преди 3-4 месеца и Сотир Цацаров, и Ася Петрова отрекоха в интервюта да е имало такова нещо... Да говорим обаче за съществени неща. Махнати са Вальо Цоновски, Вальо Трифонов, шефът на корупцията в ГДБОП... Това е репресия срещу хората, които работеха за тази държава. Това е чистка!”, разпалено заяви Цветанов.

„Всяка власт слага на възлови места свои хора. Вие също правехте чистка”, репликира го Ани Цолова.

„Можете ли да ми кажете каква чистка съм направил аз спрямо професионалистите в МВР? Аз не съм договарял никакви назначения, камо ли в присъствието на Делян Пеевски. Това, което ние сме правили, в управлението на ГЕРБ и резултатите, които сме постигнали, са признати от европейските ни партньори”, „зави волана” Цветанов към стария си рефрен.

„Как ще ни убедите, че същото задкулисие, за което вие говорите, не е имало и по времето на ГЕРБ? Кога разбрахте, че Делян Пеевски „дирижира” държавата?”, попита Ани Цолова.

„Намирисва ми на политическа нечистоплътност. Всички слагам в кюпа, без разлика”, каза на свой ред Николаев.

„Поканете хората, които си дадоха живота, здравето за една кауза. И всички тези, които в момента обслужват мафията и органвизираната престъпност”, настоя на своето Цветанов.

„Кой е мафията? Кой е човекът, кои са лицата? Кой?”, настоятелно попита Ани Цолова.

„Говорим за задкулисието, олигархията и организираната престъпност. Това е сценарият да управление на държавата”, отново вкара шаблоните си Цветанов.

„Излиза, че и вие сте участвали в такъв сценарий, че той вие познат. Кажете, кой смени сценария?”, не го остави да довърши Виктор Николаев.

„Държавата се управлява от задкулисие. Поканете в студиото и господин Пеевски, и господин Цацаров. Нека те ви отговорят на въпросите”, измъкна се Цветанов.