Президентът на САЩ Барак Обама се сдоби със своя страница в социалната мрежа "Фейсбук". 

Това е пореден опит на Белия дом да рапространява посланията на президента на САЩ чрез нетрадиционни канали, предаде Асошиейтед прес.

Представянето на Обама е кратко – "татко, съпруг и 44-ти президент на Съединените щати".

За по малко от 24 часа от създаването си държавният глава е събрал над 742 хил. почитатели в социалната мрежа.

На свой ред, той е поздравен за присъединяването си лично от създателя на "Фейсбук" Марк Зукърбърк. "Развълнуван съм, че се присъединихте към нашата общност", пише той в приветствието си.

Страницата "Барак Обама, политик" съществува отдавна, управлявана от негово име от политическата организация, която спомогна за избирането му - "Органайзинг фор екшън". Новата страница обаче представя Обама като обикновен човек, а не политик.

В първия си пост в непринуден разговорен стил той отправя видеопослание за климата, докато се разхожда по южната морава на Белия дом и се любува на красотата на природата.

"Здравей Фейсбук! Най-сетне имам собствена страница.

Давам ход, като ви каня да се разходите с мен в моя заден двор, нещо което правя в края на деня преди вечеря", казва Обама.

Потвърдждавайки, че ще присъства на международните преговори за климата в Париж на 30 номеври и 1 декември, той призовава американците да дадат своя принос в борбата с климатичните промени, "за да може целият свят да предаде на бъдещите поколения този дар божи, красотата на нашата планета".