Шофьор от Малко Враново се изправил на нокти, след като видял насреща в неговата пътна лента да го наближава тир. За да избегне челен сблъсък отбил встрани и навлязъл в банкета. До катастрофа не се стигнало, но засеченият решил да потърси сметка на тираджията от Тутракан за опасната ситуация.
Скандалът възникнал в понеделник около 14.30 часа на пътя за Малко Враново около разклона за Черешово. Напрежението ескалирало, тъй като товарната "Скания" тръгнал да изпреварва каруца. Тираджията не съобразил разстоянието до идващото насреща "Рено Меган" и предприел маневрата.
След излизането на банкета шофьорът на реното бързо обърнал и догонил камиона, а когато го застигнал го изпреварил и му препречил пътя. Тираджията слязъл от кабината и веднага бил заобиколен от водача на реното и двама му приятели от Малко Враново. Завалели крясъци, че кара безразсъдно и бил на косъм да ги прегази и убие. Единият от пътниците в колата дори зашлевил тираджията, а друг счупил двата фара на камиона. 
И нападнатият водач, и мъжете от реното подали сигнал на спешния телефон 112 и описали скандала. На място дошли полицаи от Сливо поле, които започнали работа по изяснява на случая.