За нови нагли прояви на ало-измамници съобщава „Телеграф”. Един от мошениците, действащи в тази област заявил на дете „Майка ти ще умре” и поискал да му даде всички пари, които успее да намери в къщи. Това разказват близки на семейството на малчугана. Обаждането дошло на телефона на 8-годишното момченце, докато то било на училище. Без да дава подробности, мъжки глас обяснил, че ако не получи пари и каквото ценно има в къщи, майка му ще умре до няколко часа.

Детето обаче се оказало предвидливо и започнало да звъни на майка си веднага след като приключило разговора с измамника. След като не успяло да се свърже с нея, то се обърнало към учителката.

Преподавателите от училището му обяснили, че вероятно е някаква шега, но момченцето изпаднало в шок и не спирало да плаче.

Подобен случай е имало и във Варна, където обаче престъпниците успели да измъкнат 680 лева и злато от негова връстница. Този път лъжата била „за да измъкнем майка ти от затвора”.

Ало-измамниците обяснили, че майката на детето е задържана от полицията и поискали 1000 лева, за да я освободят. Момиченцето събрало 680 лева, взело и златни накити и предало всичко на непозната жена пред блока, в който живее.

Това е поредната измама на деца, според полицията досега са регистрирани 6 такива случая. Атаките срещу деца имат различни легенди, но всички са свързани с родителите-болест, арест или смърт, предупреждават полицаи.