За последните три денонощия руски бомбардировачи са извършили 137 полета в Сирия, при които са поразили 448 обекта от инфраструктурата на терористите от ИД, съобщи представителят на руското военно министерство ген. Игор Конашенков, предаде ТАСС.Руските военно-космически сили (ВКС) са унищожили склад на „Ислямска държава”, в който се съхранявали „импровизирани неуправляеми ракети” в планинския район Мгар. Екстремистите са използвали тези оръжия за обстрел на жилищни райони на сирийската столица.
Според руското военно министерство информацията за унищожаването на склада в Ракка и Хомс е предоставена от представители на сирийската опозиция.

„През последните три дни, самолети от руската въздушна група в Сирия са извършили 137 бойни полета срещу 448 цели в провинциите Алепо, Дамаск, Идлиб, Латакия, Ракка, Хама и Хомс”, уточни ген. Конашенков.

Руските сили също така са унищожили платформа за минохвъргачка и склад за боеприпаси в Латакия.

„Ние регистрираме забележителна промяна в тактиката на терористите в цяла Сирия. Терористичните групировки са загубили от дързостта си при действията си”, разкри още ген. Конашенков.

Руските военновъздушни сили също така са разрушили цех за ремонти, хангар за танкове на „Джабхат ан Нусра”, като в него имало 4 превозни средства и бойна машина на пехотата.