Млад мъж от Шумен намери портмоне, пълно с пари и документи, и го върна на собственичката. 

В събота Велислава Димитрова отивала да купи зимни гуми за колата си, когато разбрала, че портмонето й липсва. В този момент майка й се обадила, за да й каже, че портмонето било върнато.

"Някакво момче го намерило пред блока. Единственото, което знаех за него, беше, че е високо и че е тръгнало с червена кола от паркинга", разказа Велислава пред Нова тв.

Освен 800 лева, в него били всичките й документи, както й дебитни и кредитни карти. Велислава решила на всяка цена да открие момчето, което е върнало портмонето й. Върнала се на паркинга и случайно попаднала на него.

Момчето се казва Валери Ефтимов. Намерил портмонето близо до колата си.

Той работи като търговски представител шест дни в седмицата. В портмонето, което е намерил, е имало пари почти колкото месечната му заплата.

"Това са пари, които не са наши, не са изкарани с честен труд и не съм си мислел нито да ги взема, нито да се възползвам по някакъв начин от тях", споделя Валери.

В момента той прави ремонт на къщата си, а през април ще става баща за първи път. Вярва, че и неговият син ще стане добър и достоен човек.