Стефан Михайлов призна, че основна вина за изхода от мача на "Монтана 2003" с "Дунав 8806" на 8 ноември имат неговите баскетболистки.
"Радостина Димитрова започна мача безотговорно, като не можа да се справи срещу Цветомира Шаренкапова в началото. Виктория Стойчева и Даниела Петева пропуснаха отворени стрелби. След това Виктория и Шарел Алън направихме и фатални грешки в последните минути. Изцяло вината за загубата можем да поемем ние. Въпреки че и съдийството повлия. Имаше за пореден път различен критерий при отсъждания след единоборства между българска и американска баскетболистка, а уж нашите съдии подкрепят българските баскетболистки", заяви Михайлов.
Междувременно в "Дунав 8806" няма много време за почивка. Въпреки това, треньорът Георги Божков реши да даде един ден за възстановяване на момичетата в понеделник, преди старта на подготовката за поредното евродерби на русенския състав.
"Изиграхме труден мач срещу "Монтана 2003". Момичетата бяха емоционално поизчерпани след мача за Еврокупата на ФИБА през седмицата срещу "Люлео". Контузиха се и Виолина Кочева, и Ша Брукс. Важното е, че все пак не допуснахме обрати и победихме. Отборът почива в понеделник. Важното е да се възстановявим. Веднага след това се заемаме с подготовката за предстоящия мач за Еврокупата на ФИБА срещу "Енергия" Иваново, защото когато играеш срещу руски отбор, трябва да си много подготвен", сподели Божков.
"Сините феи" излизат срещу руския тим на 12 ноември, четвъртък, от 18 ч. в "Булстрад Арена". Билетите вече се продават в мрежата на EVENTIM и на касата на залата. "Левски 2014" на 31 октомври от 18 ч. в зала "Триадица" в столицата.