„Не се страхувам, че няма да бъда избрана, за мен по-важното е да бия камбаната. Аз ще предложа политика и ще се надявам на подкрепя. „Синьо единство" ще прави различен тип политика. Разбирам разочарованието на десницата, ама тогава да се обедини с ГЕРБ - ако си принципна опозиция, хората ще те припознаят, не трябва да се търсят сделки, само и само да те припознаят. Десницата ще се консолидира - ако не вярвах в това, нямаше да участвам в Синьо единство". Това заяви в предаването "Лице в лице" евродепутатът Надежда Нейнски.
"Смисълът на „Синьо единство" - че се появи, след като СДС започна да си консолидира задкулисно с ГЕРБ.
Аз напуснах в знак, че политиката трябва да се прави почтено", каза още Нейнски.
"Реформаторският блок се структурира с малко абстрактна, но благородна кауза - срещу мафията, задкулисието.
Задкулисието се бори посредством институциите в една демократична система. Нужна е реформа на държавните институции, за се върне доверието на хората. Няма как да сложим всички в една кошница и да кажем - ние всички се борим с мафията. Всички ще го кажат, сега е популярно", заяви тя.
Надежда Нейнски коментира и големите енергийни проекти:
„Въпросът не е дали да се затворят 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй", а как. Това е голямата спекулация, която се натяква - това е подмяна на това, което направи нашето правителство. „Белене"е черната каса на задкулисието и нечестните сделки. „Белене" не е хрумване нито на министър-председателя, нито на Кунева.", каза тя.
С „Южен поток" поставяме нашите партньори пред свършен факт, смята Нейнски.
"При идването на Борисов традиционната десница беше разцепена, в резултат на което ГЕРБ стана единствения претендент, кажете ми кого да избере ЕНП, като няма друг на терена?", попита тя.