Общо 20 отбора се включиха в Ruse Hack 2.0, от които 8 бяха на ученици. Второто издание на хакатона се проведе в Русенския университет и беше организирано съвместно със Startup Factory. 48 мъже и 12 жени приеха предизвикателството да разработят уеб приложения в продължение на две денонощия. Най-малкият участник беше на 12 години, а най-възрастният на 39.

Победител в хакатона е отборът “MAVN”, разработил уеб приложение, събиращо хора, които играят бордови игри. Голямото предимство на продукта е, че системата може лесно и бързо да се адаптира за други цели и да се използва с различно приложение. Големият брой добре разработени функционалности също спечелиха журито.
Второто място в Ruse Hack 2.0 беше за отбор “Славейчетата” с проекта “Stereo Room” – интернет страница, в която всеки слуша музика според настроението си. Приложението дава възможност за избор на жанр и настроение, според които се предлага подходяща музика за слушане.
Третото място в хакатона спечели “Play & Play” – уеб приложение за дистрибуция на медия. Чрез него потребителите могат да избират филми и друго медийно съдържание, като се показва информация за филма, трейлъра, обложка и допълнителни данни. Използваните технологии бяха Java и Angular.js, като това допълнително впечатли оценяващите.

Наградата за първо място е 500 лв., за второ място – 300 лв. и за трето място – 200 лв.
Учениците също се представиха много силно, презентираха уверено и показаха завършени функционалности на  своите софтуерни приложения.
Първо място в групата на учениците спечели проектът “ASDF” – сайт за управление на лични и семейни финанси, бюджет, очаквани приходи и разходи. Приложението на учениците показва графики и се отличава с добър потребителски интерфейс.

Второто място сред ученическите отбори спечели “Тийм Рокет” – настолно приложение за изпращане на домашни към учител. Налична е и функционалност за проверка дали домашното е преписано от интернет – прави се проверка дали текстовете са налични в интернет.
Учениците на трето място са Auxilium – мобилно приложение, в което хора с увреждания и фирми могат да се свържат за намиране на работа.
Учениците на първо място взеха 300 лв., на второ място - 200 лв. , а на трето място - 100 лв.

Всеки от учениците получи специална награда от спонсорите и партньорите на хакатона. Избрани проекти на по-големите участници също взеха предметни награди. Ruse Hack показа, че в Русе има много талант и потенциалът за развитие на ИТ сектора е огромен.