Северен Лондон ридае за слънчевата Катя Павлова, която бе жива погребана преди дни край Крушунските водопади. Жената живее в британската столица повече от 10 години и има двойно гражданство. Хората я описват като най-милия и сърдечен човек на света, пише в своя репортаж за драмата край Ловеч британският таблоид "Дейли Мейл".

Човекът, който намери смъртта си заедно с Катя е лондончанин, знае се само че е на 56 години.45-годишната Павлова оставя две сирачета - на 20 и 16 години. Тя работи като продавачка в лондонска верига магазини за дрехи. Има съпруг бизнесмен - Антъни-Матю на 64 години.

Съседи на семейството разказват,че таткото и децата отлетели за България веднага, щом разбрали за трагичния инцидент. Мъжът поддържал връзка със спасителните екипи още докато имаше надежда затрупаните да бъдат намерени живи.

"Не можем да си представим колко е голяма мъката им- да загубят на едни път и съпругата, и майката. Ударът е огромен. Всички скърбим заедно с тях", казват съседи на Катя от Северен Лондон.

Пред "Дейли Мейл" Виктор Джонев, който държи къща за гости в Летница казва,че все още няма яснота какво точно е причинило инцидента. Но преди няколко три години е имало същата такава драма със свлекли се скали.

Припомняме, че над 200 кубика земна и скална маса затрупа Катя и спътника и на 6 ноември тази година край Крушенските водопади. С тях е имало и още една българка, която е била тяхна домакиня и като по чудо се спасила от тоновете пръст.