В този момент, докато пиете кафето си и гледате телевизия, напреднала извънземна цивилизация може да се опитва да се свърже със Земята. Поне така твърди д-р Натали Каброл, която търси извънземен живот в института SETI в Калифорния. Наскоро тя заяви, че може би сме по-близо до откриването на безядрени едноклетъчни форми в нашата Слънчева система и на интелигентен живот извън нея. Тя вярва, че много скоро ще намерим извънземни организми близо до Земята и копие на нашата планета в друга галактика. Тук ли са вече? Идвали ли са на нашата планета гости от бъдещето или от други галактики? Има ли паралелни светове? А живот на Марс, след като там беше открита течаща вода? Екипът на предаването Днес на Bulgaria ON AIR‎ разговаря със събеседниците си за мистериите, хипотезите, научните предположения, за киното и НЛО.

Главният редактор на списание "Осем" Ганета Сагова разказа за случай с извънземни в село Бухово до Кремиковци. Тя смята, че има извънземен живот и НЛО и се преувеличава, че хората не са готови да приемат тази новина. 

"Обществеността е много по-отворена към темата от държавните структури. В Европа най-толерантна по въпроса за извънземния живот е Франция. Важно е да се направи разграничение между НЛО, наблюдавано в нашата атмосфера и в Космоса. Това, което виждаме, не е всичко, което съществува. Нашата представа за света не е достатъчна. Има нужда от нов вид физика, от нов вид наука." - смята Женя Милчева, отговорен редактор в списание "Осем".

Ако се срещнем с извънземна цивилизация, тя ще бъде по-добре развита от нас и по-добронамерена, допълни Милчева. По думите й обаче няма научни аргументи за това. Тя цитира научния секретар на SETI, според когото до 20 години технологиите ще позволят да влезем в контакт с извънземни. 

"Вселената няма господари, тя е субект. Развитието ни като раса и цивилизация зависи от извънземните. Те са ни научили как да развиваме обществото си." - смята уфологът проф. Стамен Стаменов.

Има много посещения на Земята от други измерения, много по-развити от нас технологично и научно, смята проф. Стаменов. Той изрази хипотеза, че малайзийският самолет е отвлечен от извънземни и това не е случайно, защото на борда му е имало учени. 

В предаването Днес се включи и Мария Мира, автор на романа "Кристалната богиня", която коментира култа към богинята котка и имат ли връзка траките с Египет. Коментар направи и проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания на БАН.

През почивните дни в София се проведе световна научна конференция относно възможен бъдещ контакт с извънземни цивилизации. Участваха български и чуждестранни уфолози. Прожектирани бяха кадри на извънземни форми. Поне така твърдят организаторите. 

Признаци за съществуването на извънземни по нашите земи могат да се открият в редица исторически извори и артефакти. Особен интерес предизвикат стенописите в църковните храмове, които изобразяват аеродинамични тела, наподобяващи формата на ракета. Изследователят Ивайло Петков ги открива и в няколко известни икони – созополската "Възкресение Господне", "Успение Богородично", в обковката на "Слизане от ада" и другаде. Един от най-любопитните стенописи можем да наблюдаваме и в църквата на село Добърско.

Съществува теория, според която египетските пирамиди са дело на извънземни. Продължението на двата диагонала на една от пирамидите се простира на североизток и северозапад и обгръща напълно делтата на река Нил. Не е възможно това да бъде постигнато с човешки усилия, а единствено от летателни апарати, които не са съществували в Древен Египет. 

Извънземен разум почти сигурно съществува, но вместо да търси контакт с него, човечеството трябва да прави всичко възможно да го избягва. Това твърди известният физик и математик Стивън Хокинг. 
Комплексът Стоунхендж, който се намира близо до Лондон, е едно от деветте древни чудеса на света. Това каменно съкровище си остава загадка и до днес. Кой и защо го е построил? Има теория, че друидите са изпълнявали своите ритуали там или дори се спряга като място за човешки жертвоприношения. 

Наскоро учени разпространиха снимки с марсиански камъни, подредени в геометрично правилен ред. Веднага се заговори, че са открили "Стоунхендж" на Марс. Скептиците твърдят, че става дума за парейдолия - Или казано с прости думи – илюзия. Ако се съединят камъните с линии се получава комплекс, състоящ се от един квадрат в центъра и два външни кръга.

Учените си мечтаят за деня, в който ще открием първата извънземна форма на живот. В киното това отдавна е реалност. Летящи чинии и извънземни присъстват на големия и малкия екран.