Британското разузнаване не изключва, че катастрофата в Египет е станала заради взрив на борда на руския A321. Терористичният акт е бил организиран от Абу Усама ал-Масри от терористичната групировка "Синайска провинция", съобщава "Сънди Таймс".Изданието базира предположенията си върху източници от британското правителство. Според "Интерфакс" пък властите в Обединеното кралство са потвърдили, че ако Ал-Масри попадне в полезрението на следствието, то Лондон може да предложи помощ на Русия и Египет в задържането му на територията на арабската република. 

Причината за авиокатастрофата с руския пътнически самолет над Синай и до този момент не е установена със 100% сигурност. Представителите на египетското следствие засега разглеждат всички възможни версии за трагичния инцидент. 

Припомняме, че лайнерът на компанията "Когалимавиа", който излетя от курорта Шарм-ел-Шейх за Санк Петербург на 31 октомври де изгуби от радарите 23 минути след началото на полета. По-късно стана ясно, че самолетът се е разбил над Синайския полуостров, а всичките 224 души на борда, сред които 25 деца, са загинали. Трагедията се превърна в най-голямата катастрофа в историята на руската и съветска авиация.