Разговорите за отслабване обикновено започват с обсъждане на диети и системи за хранене. Интересува ни как да свалим килограми, без да ги наваксаме след това. И рядко обръщаме внимание на етикета за отслабващи. Наскоро екип от експерти състави негласни правила и норми, специално за хората, които се придържат към определен хранителен режим. Тези разновидности на диетичния етикет ще ви помогнат да останете в „правия път” и само да отчитате разликата надолу в кантара.

Корпоративен


Всеки път, когато ви хрумне да споделите с колегите „новата супер ефектива диета”, изгонете тази мисъл – никой не се интересува от чуждия режим на хранене. Няма нужда да ги убеждавате колко е вредно яденето късно вечер – те със сигурност са го чували. Въздържайте се и да ги занимавате с ежедневен отчет на изгубените грамове и сантиметри, да им показвате таблици и да обсъждате с тях обеда си продукт по продукт. Освен че ще станете досадни, възможно е и да предизвикате завист.

 

Семеен

Вашето желание да отслабнете не бива да се отразява на живота на най-близките ви хора. Не е нужно детето ви да се храни само с броколи, понеже мама не може да влезе в любимите си дънки. Освен това, партньорът ви има право да си хапва каквото му е на сърцето, ако самият той не възнамерява да отслабва. Когато посрещате гости, не им поднасяйте само плодове, зеленчуци на пара и варено пуешко – дори и с най-добри намерения. Твърде възможно е те да не оценят ентусиазма ви и да се обидят, че им налагате собствения си режим. Вместо това, помислете за нискокалорични и вкусни ястия, които да приготвите специално за гостите.