Продължават кражбите на „Ауди” в цяла България, съобщи TrafficNews.bg, като се позова на пострадали собственици. Зачестяват случаите на задигнати леки автомобили от тази марка най-вече в големите градове като Пловдив, София, Варна и Бургас.Последните два случая са от столицата, където ден две коли от тази марка са задигнати. Собствениците сигнализирали в полицията, но за по-сигурно са публикували и снимки на изчезналите коли в социалните мрежи. Някои от тях дори са готови да дадат и парична награда само и само да си върнат возилата.

Напоследък апашите се ориентират и към марката „Волво”. Те отварят и подкарват колите, а следи липсват. В Пловдив най-предпочитаните марки за апашите са БМВ и „Ауди”. Поредното ауди изчезна от Пловдив миналия уикенд.

Автомобилът, модел А4, е бил паркиран на улица в Кършияка. Собственикът му , 48-годишен пловдивчанин го оставил пред входа на кооперацията , в която живеел, но когато сутринта излязъл от къщи от колата нямало и следа. 

Най-търсени от автокрадците са автомобили, произведени преди 2005 г., които продават за части. За да откраднат такава кола, на апашите не са им нужни скъпи инструменти, а печалбата е около 2000 лева. 

По оперативни данни автоморги в страната, където се пласират части, се държат от стари апаши, в чийто криминален актив са стотици кражби на коли.