Днес ще има променлива облачност, в много райони намаляваща до предимно слънчево време. Ще се усили вятърът от северозапад, в Дунавската равнина и източните райони ще е умерен, временно и силен. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 16° и 21°, на места в низините с 1-2° по-високи. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщи за Агенция „Фокус” Георги Цеков, дежурен синоптик. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за ноември.
Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 15°-18°, на морската вода 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Стара планина. Ще духа умерен, по билата - силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 8°.