Източници в следствието по катастрофата на руския пътнически самолет над Синай са съобщили, че има 90% увереност за причината за падането на лайнера- взрив на бомба на борда. Това съобщава Reuters. Този извод се налага от заключението на експертите, работили по разшифроване на черните кутии на самолета, че звукът, който бе наречен в началото „непривичен шум” е именно взрив на бомба на борда.

Що се отнася до съществуващите все още 10% за друга причина, от следствието отказват какъвто и да е коментар. Ако се докаже, че е имало взрив на борда, остава да се разбере кой стои зад него. Както стана известно, и ФБР е заявило готовност да се включи в разследването на самолетната катастрофа, тъй като се появиха и непотвърдени информации, че е възможно това да са ислямисти от Великобритания. 

„На мястото на крушението днес с хеликоптер са пристигнали специалисти от Международния авиационен комитет, състоящ се от експерти от Египет, Франция, Германия и Русия, а също така и от представители на министерството на гражданската авиация на Египет“, съобщи представител на руското министерство на извънредните ситуации. Експертите ще изследват по-големите фрагменти на самолета и ще вземат проби, информира РИА Новости.