В Кишинев неколкостотин привърженици на идеята за обединение между Молдова и Румъния са преминали през централните улици, излагайки своите искания, предаде Интерфакс.
Председателят на общественото движение „Младеж на Молдова“ Анатолий Урси заяви пред събралите се на паметника на княз Стефан Велики, че „ време за обединение“. 
„В момента правителствата и в Кишинев, и в Букурещ са в оставка. Смятаме, че това е подходящ момент за обединение – да се сформира единно правителство, а не две и да се започне обединителния процес. Ние сме държавници, ние искаме Молдова да влезе в състава на Румъния. Това е единствения шанс за нас и за нашето бъдеще“, каза Урсу. 
По негови думи организацията ще иска от властите създаване на единно правителство, единна валута, администрирана от румънската централна банка, както и единна външна и отбранителна политика. 
Манифестиращите преминаха през улиците на Кишинев до посолството на САЩ, а от там се отправиха към посолствата на Германия и Румъния, за да предадат там своето послание на страните, които според тях, са способни да повлияят положително за приемането и осъществяването на обединението. 
Манифестацията бе съпроводена от около 20 полицейски служители. Не се е стигало до сблъсъци.