Започва протестът на полицаите в София. Началото му бе обявено за 13 часа, но пред сградата на Народното събрание започнаха да се стичат служители на реда близо 30 минути по-рано. Заради митинга е забранено паркирането в центъра на столицата. 
По-рано днес вицепремиерът Румяна Бъчварова и представители на полицейските синдикати се споразумяха за премахване на спорните точки от проектобюджета за догодина. Въпреки това обаче синдикалистите заявиха, че днес ще има протест. 
10 000 полицаи на протеста 
Около 10 000 полицаи са се събрали пред Народното събрание, където се провежда националният протест на полицаите. Протестиращите носят български знамена и надуват вувувзели.
Снимки: Ники Литов
"Мълчаливо връчване на реформи" се чете на един от плакатите на събралите се демонстранти. "Такова ни е министерството, затова и написахме това, коментираха хората за плаката. "Спрете ограбването на доходите ни. Няма да търпим повече", пише на друг плакат/.
Точно в 13 часа всички присъстващите на протеста изпяха заедно химна на България, след което клекнаха, за да почетат паметта на загиналите служители в системата на МВР.
Днес е националният празним ка полицая.
Това което стана днес в Министерство на вътрешните работи не е победа. Победата обаче е това, което се случва тук , защото заедно сме полицаи, пожарникари, надзиратели, военни и агенти на ДАНС, каза от импровизираната трибуната пред Народното събрание Валентин Попов председател на синдикалната федерация на служителите в МВР. Той призова протестът да мине мирно и посочи, че не би било добра идея някой да се опитва да провокира полицаите.
Да подкрепи протестът на полицаите дойде и Камен Попов, прочул се като човекът ударил Волен Сидеров. "Не съм съгласен да орязват социалните придобивки на полицаите. За да имаме силна държава , трябва да има кой да пази обществения ред", заяви той пред "24 часа".