Този невероятен домашен мехлем ще ви послужи за облекчаване на всички видове болки по тялото - от невропатия, болка в гърба, мускулни спазми, менструални спазми и дори ставни проблеми. Благодарение на мощните лечебни свойства на специално подбраните си природни съставки този лек ще ви помогне срещу всякакви възпаления, мускулна умора и натъртвания. 

Необходими съставки:

1 чаена чаша натурално растително масло (зехтин, шарлан, кокосово масло или комбинация от тях)
1/4 чаена чаша пчелен восък
1 супена лъжица лют червен пипер
1 супена лъжица джинджифил на прах
1 супена лъжица куркума на прах
1 супена лъжица цвят от арника (по желание)

По желание към рецептата може да прибавите и няколко капки от етерични масла, които само могат да увеличат нейния положителния ефект, както и да допринесат за по-добър аромат на мехлема. Маслата, които спокойно може да използвате са от: евкалипт, риган, лавандула и лайка.

Начин на приготвяне:
Загрейте маслото с пчелния восък на водна баня, докато восъкът се разтвори, без да допускате да завира. Изсипете всички съставки в стъклен съд, залейте ги с маслото и ги оставете на слънце в продължение на 1 ден, за да отделят полезните си вещества. Ако няма достатъчно слънчево място, затоплете маслото с билките на водна баня за 5-10 минути. След това с помощта на тензух го прецедете, изстисквайки старателно сместа. Сега може да добавите по няколко капки от любимите си етерични масла.