Фестивал на китайското кино и култура се настанява в Канев център от 13 до 18 ноември.
Откриването ще бъде превърнато в истински празник от организаторите - Институтът Конфуций в София и Русенският университет. От 17 часа на 13 ноември във фоайето на Канев център ще има демонстрации на кунгфу и тайцзи. След това ще бъде показана чаена церемония, последвана от традиционно китайско изкуство. Специална част от програмата е въвеждането в тайните на калиграфията и дегустации на познатата и обичана в целия свят китайска кухня.
Първата прожекция ще бъде от 18 часа същата вечер, като за начало е избран филмън „Острието на Дракона“ с Джеки Чан. От 14 до 18 ноември ще бъдат прожектирани по два филма дневно - от 16 и 18 часа. На екрана ще се завъртят заглавията „Онази планина, онзи човек, онова куче“, „Голямото земетресение в Таншан“, „Спокойните камъни на Мани“, „Цен Хун“, „Догадките на Ли Ми“ и „Герой“.
Темите на лентите в тази пъстра панорама са в широк диапазон - от древното величие на Поднебесната империя до събития, процеси и вълнения в съвременен Китай. Входът за всички прожекции е свободен.