Американският вестник The New York Times обяви, че започва да създава статии и съдържание с виртуална реалност. Материалите ще са достъпни чрез мобилното приложение NYT VR, което ще се предлага на абонатите на изданието.

В него ще има статии и от сп. Times. Материалите ще могат да се гледат на мобилен телефон, като за максимален ефект се препоръчват очила или аксесоари за виртуална реалност. Изданието има партньорство с Google и ще изпрати безплатен Google Cardboard аксесоар на всички свои абонати в САЩ. Приложението се предлага в App Store на Apple и Google Play.

Историите са разработени със звук и видео, като целят да "потопят" потребителя в обстановката. Приложението започва с три портрета на деца от Украйна, Сирия и Южен Судан, които са избягали от домовете си заради локалните войни.

Според редактора на списанието Джейк Силвърщайн, новата технология създава чувство за връзка с хората, чийто истории са разказвани. За сега изданието планира да добавя нови истории на месечен принцип, но не уточнява техния брой.