Перничанин е номиниран за „Най-добър млад инженер на Великобритания и Ирландия”. Това е Владислав Василев, възпитаник на основното училище “Св. Иван Рилски”. Тук се запалва страстта му към физиката – в 7 клас той печели националната олимпиада по физика, съобщава zapernik.com.Той завършва с отличен успех Американския колеж в София, випуск 2008, и е сред шестимата финалистите за престижната награда. Печели наградата по социални науки (Department Award), макар че тази дисциплина е по-скоро негово хоби. 

Основната му страст е физиката. Записва електроника в Единбургския университет. Негови приятели си спомнят, че още в първи курс се е амбицирал да завърши първи и това е факт.

Завършва магистърската си степен първи по успех и с три награди на университета. Получава много предложения за работа, но избира да започне в DialogSemicondatctors. Успехите на младия българин не спират. Тази седмица стана ясно, че Владислав Василев е измежду шестимата финалисти, номинирани за приза „Най-добър млад инженер на Великобритания и Ирландия“.

Tой ще присъства на официалната церемония по награждаване на 19 ноември в Лондон. Само по себе си попадането на финалите на тези престижни номинации е невероятен успех за Владислав и огромна гордост за Перник и България.