Според астроложката Светлана Тилкова-Алена следващата 2016 година ще е годината на планетата Марс и ще е подвластна на вибрацията 9. "Очакват ни 365 дни, наситени с агресия", казва Алена в интервю за "България днес"."Разрушителният Марс носи гняв и агресия, водещи до скок на физическото насилие, убийствата и самоубийствата, разпалването на войни заради междуличностна или междуетническа разпра, възбудила към мъст големи човешки маси", рисува картината на следващата година астроложката.

И допълва, че пред 2016 хората ще срещаме наши лични или на държавата ни кармични врагове - преродени богомили или осматнлии, които искат да ни принудят да живеем по техните правила. "Искаме или не, ще бъдем принудени да изживеем крайната фаза на кармичната разплата, започнала в годината на Сатурн, която повлияна от Марс, ще бъде приключена с много насилие и смърт. 
В България корупцията и далаверите ще достигнат такива висоти , че ропотът на хората може да бъде използван за подклаждането на протести, водещи до свалянето на правителство", казва още Алена.